De hoeveelheid warmte die een elektrische hanghaard genereert, kan variëren afhankelijk van het specifieke model en vermogensniveau. Over het algemeen hebben elektrische haarden een verwarmingselement dat warmte produceert, waardoor ze naast het visuele vuureffect ook als een warmtebron kunnen dienen.

Het vermogen van een elektrische haard wordt meestal uitgedrukt in watt (W). Het verwarmingsvermogen varieert meestal tussen 750 W en 1500 W, maar sommige modellen kunnen een hoger vermogen hebben.

Bijvoorbeeld, een elektrische haard met een vermogen van 1500 W kan in staat zijn om een gemiddelde kamer van ongeveer 37 vierkante meter (400 vierkante voet) te verwarmen, afhankelijk van factoren zoals de isolatie van de ruimte, de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur.

Het is belangrijk op te merken dat elektrische haarden primair bedoeld zijn als decoratieve elementen en aanvullende warmtebronnen, vooral voor kleinere ruimtes. Als u een belangrijke warmtebron nodig heeft om een hele woning te verwarmen, zijn er efficiëntere opties beschikbaar, zoals een centrale verwarming of een kachel met een hoger verwarmingsvermogen.

Raadpleeg altijd de specificaties van een specifiek model elektrische hanghaard voor de exacte warmtecapaciteit en volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot het veilige en efficiënte gebruik van de haard.